Iedere woensdag zijn er in de bibliotheek Gouda activiteiten voor kinderen tussen 6 en 9 jaar. Ook is er een zomerleesbingo.

Zomerdip

Kinderen die veel lezen, hebben een grotere woordenschat dan kinderen die minder lezen. En met betere leesvaardigheden worden ook de andere schoolvakken makkelijker. Daarom is het belangrijk dat kinderen ook in de zomervakantie blijven lezen, zodat ze geen ‘zomerdip’ krijgen en na de vakantie achteruit zijn gegaan in hun leesvaardigheden.

Zomerleesbingo

De bibliotheek Gouda heeft een zomerleesbingo gemaakt. Deze helpt kinderen om te blijven lezen tijdens de vakantie. Ook kunnen ze een prijs winnen door een puzzel op te lossen. De zomerleesbingo is onder andere op te halen in de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 in Gouda.

Activiteiten

Elke woensdag in de zomervakantie is er een activiteit in de Chocoladefabriek (en een aantal keer ook in Van Noord aan de Lekkenburg 1):

  • 13 juli: ontmoet Maranke Rinck en Martijn van der Linden, de schrijver en tekenaar van de boeken over Bob Popcorn!
  • 20 juli en 27 juli: ga mee op avontuur in het bos! Samen met de BlueBots, kleine en eenvoudig te besturen robots, gaan we als boswachters door het bos op zoek naar verschillende dieren. Het team dat als eerste alle dieren heeft ontdekt gaat door naar de volgende ronde, maar pas op! Er staan obstakels op de weg.
  • 3 en 10 augustus: ken jij de prachtige verhalen over vos en haas van Sylvia Vanden Heede? We duiken samen in een verhaal, waarin vos weg is. Samen volgen we zijn spoor, gebruiken we een plattegrond en leren we hoe een kompas werkt.
  • 17 augustus: afsluiting met Mirakel Musicaltheater. We gaan zingen, dansen en toneel spelen in het wonderlijke ‘sprookjesthema’.

Meer informatie en kaartverkoop: bibliotheekgouda.nl/zomerlezen.