Het is weer zover! De bomen zijn nu al behoorlijk kaal, in de dakgoten ligt volop afgewaaid blad en in de straten wordt flink geveegd en geruimd.

Op zaterdag 25 november willen we traditiegetrouw, met hulp van zoveel mogelijk bewoners, de dakgoten weer schoonmaken

Burgvlietkade:

De dakgoten aan de voorzijde van deze huizen worden allemaalschoongemaakt.

  • We beginnen om 10.00 uur en de verwachting is dat met 1,5 à 2 uur de klus geklaard is.
  • Als we klaar zijn, ontmoeten we elkaar in/ bij de poort aan de Burgvlietkade (tussen de huisnummers 74 en 75). Daar wordt chocomel en glühwein geschonken en er is een versnapering.
  • De schoonmaakactie is al jaren een mooie gelegenheid om elkaar weer even te ontmoeten en kennis te maken met nieuwe bewoners. Daarom zijn ook de deelnemers aan de gotendag uit de andere straten, na gedane arbeid, weer van harte welkom bij de ‘koek en zopie-kraam’ aan de Burgvlietkade. De bemensing van deze koek en zopie-kraam moet nog geregeld, maar dat komt vast goed. Van de Gemeente krijgen we al jaren geen budget meer voor de gotendag, maar er zit nog geld in de pot van vorig jaar en de verwachting is dat we het daar dit jaar mee redden.

Sophiastraat en andere straten:

Het is de bedoeling dat bewoners van de Sophiastraat en andere straten ook zoveel mogelijk met elkaar de goten schoonmaken.

  • Om 10.00 uur is het verzamelen bij Arie Klijn & Inge de Kruijf, Sophiastraat 88. Daar wordt gestart met koffie/ thee en stroopwafels. Daarna worden de dakgoten schoongemaakt.
  • Bewoners die niet in staat zijn hun eigen dakgoot schoon te maken, kunnen zich melden bij Arie & Inge. Zij nemen ook dit jaar de coördinatie op zich.

Overhangend groen en overtollige goederen:

Extra aandacht vragen wij voor de begaanbaarheid van trottoirs en poorten. De trottoirs in onze wijk zijn niet erg breed. Mensen met kinderwagen of rolstoel hebben soms hinder van overhangend groen en fietsen op het trottoir. Daarom een vriendelijk verzoek het groen terug te snoeien en spullen die de doorgang belemmeren te verwijderen, zowel in de poorten als op de trottoirs.

Wij zien uit naar uw medewerking.

Arie Klijn en Inge de Kruijf (Sophiastraat 88)
Anton van der Gaag (Burgvlietkade 82)