De Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 in Gouda is nóg bruisender geworden! Natuurlijk is iedereen hier altijd welkom, maar in het weekend van 3 en 4 september 2022 helemaal, want dan houden de bewoners open huis.

Nóg bruisender
Het afgelopen jaar werd de Chocoladefabriek verbouwd. In het pand waren al de bibliotheek Gouda, het Taalhuis, Streekarchief Midden-Holland, de Drukkerswerkplaats, Kruim eten & drinken en VRSPACE gevestigd. Nu zijn daar Libertum (interactief museum voor vrede en vrijheid), de Techniekwerkplaats en Mirakel Musicaltheater bij gekomen. Ook kun je E-Choppers huren en daarmee de omgeving verkennen. Verder is er een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) gekomen dat mensen helpt met het regelen van hun overheidszaken via het internet. Daarmee is de Chocoladefabriek nóg bruisender geworden.

Programma
Op 3 en 4 september kun je de (nieuwe) bewoners van de Chocoladefabriek leren kennen. Druk bijvoorbeeld je eigen vaantje in de Drukkerswerkplaats, maak kennis met Mirakel Musicaltheater, duik in ‘Jouw Favoriete Boek’, ontdek de mogelijkheden van virtual reality, ervaar met onze ‘escapekoffer’ hoe het is om laaggeletterd te zijn, ga op de foto als historisch figuur, volg een proefles oud schrift, neem een kijkje in de gloednieuwe Techniekwerkplaats waar op zaterdag- en zondagmiddag bijzondere gastoptredens zijn en bekijk op een speciale presentatiewand de Goudse Verhalen die verzameld zijn voor en tijdens Gouda750. Libertum, het interactieve ‘museum’ voor vrede en vrijheid, opent begin 2023 zijn deuren op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. Op 3 en 4 september krijg je een sneak preview, met workshops, vluchtverhalen, filmische impressies van onderwijsactiviteiten én ‘the making of’ van een drieluik door Oekraïense bewoners van de stad onder begeleiding van kunstenares Dace Sietina. Tot slot heeft de Chocoladefabriek in het weekend van 3 en 4 september een primeur: Temi. Wie of wat dat is en wat de gevolgen zijn voor de toekomst van de bibliotheek? Kom het bekijken! Het volledige programma staat op chocoladefabriekgouda.nl/openhuis.