Er wordt de laatste tijd in de buurtapp steeds vaker geklaagd over het parkeren van sommige buurtbewoners in de wijk.

We leven nu eenmaal in een oude buurt waar niet voor alle auto’s van buurtbewoners plaats is. Gezinnen met 2 of zelfs 3 auto’s zijn geen uitzondering meer. Als er dan ook nog eens bedrijfswagens (busjes) met en zonder aanhanger in de straat worden geparkeerd, dan kan je de klachten wel begrijpen van de bewoners die hun auto niet kwijt kunnen.
Ook het parkeren zelf leidt nogal eens tot klachten. Niet zelden wordt er zo geparkeerd dat voor en/of achter de auto grote ruimten, net te klein voor een andere auto, worden opengelaten.

De druk zal in de toekomst alleen maar toenemen. Je kan er op wachten dat er meer laadpunten voor electrische auto’s worden aangelegd, wat weer ten koste gaat van parkeerruimte

Misschien wordt het eens tijd om serieus na te denken over mogelijke oplossingen. Zou misschien het invoeren van parkeerverginningen een oplossing zijn? Kost natuurlijk geld, maar het zorgt in ieder geval dat bedrijfswagens niet meer in de straat geparkeerd mogen worden.
Ook auto’s van niet-buurtbewoners (bijv. bezoekers van Olympia, leraren en leerlingen van het Coornhertgymnasium) zullen naar andere plekken moeten uitwijken.

Andere oplossingen zijn om 2e en 3e auto’s uit één gezin niet meer voor de deur te parkeren, maar bijv. op het Jan van Renesseplein aan de schoolzijde. Voor deze optie heb je dan wel de medewerking van die betreffende bewoner nodig. Of dat gaat lukken is de vraag, nu gebeurt het ook dat meerdere auto’s uit één gezin geparkeerd zijn in de straat terwijl de buren in een andere straat de auto moeten stallen.

Poll

Zou u voor of tegen het invoeren van parkeervergunningen in onze buurt zijn?
  • Voor 71%, 5 stemmen
    5 stemmen 71%
    5 stemmen – 71% van alle stemmen
  • Tegen 29%, 2 stemmen
    2 stemmen 29%
    2 stemmen – 29% van alle stemmen
Totaal aantal stemmen: 7
8 maart 202331 maart 2023
De poll is beëindigd