Ons klimaat verandert. Soms is er heftige regenval, en dan weer perioden van langdurige droogte. Dit probleem lost u niet in uw eentje op, maar samen kunnen we wel stappen in de goede richting zetten. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een regenton. Dit heeft veel voordelen. Zo vangt de regenton het water op tijdens natte perioden en kunt u uw opgevangen water in droge perioden gebruiken.

De onafhankelijke groep ‘Regentongroep Water- en Grassenbuurt Gouda’ organiseert daarom een regentonkijkdag in samenwerking met de gemeente en de Bewonersvereniging Watergras. Bewoners kunnen korting krijgen van een aantal leveranciers, en een vergoeding van de gemeente Gouda, om een regenton te kopen. Een regenton kost dan bijvoorbeeld € 70,- in plaats van € 120,-. zie ook de flyer: (https://www.watergrasgouda.nl/wp-content/uploads/2022/03/Flyer-informatie-site-wijk.pdf)

Kijkdag op zaterdag 15 april in de Water- en Grassenbuurt
De kijkdag is op zaterdag 15 april van 11.00 tot 15.00 uur, in de Water- en Grassenbuurt. Bewoners kunnen dan informatie krijgen en een aantal tonnen bekijken op het grasveld bij Raaigras 1. Het is ook mogelijk om een regenton even mee te nemen naar de eigen tuin om te zien of deze past. Bewoners uit andere wijken zijn ook van harte welkom.

Meer weten? Kijk op de website van de bewonersvereniging of mail naar regentongouda@gmail.com. Kijk voor de vergoeding van de gemeente op de pagina Vergoeding regenton.

Wilt u ook een regentonactie organiseren?
De gemeente Gouda hoopt dat andere buurten ook een regenton kijkdag willen organiseren. Tijdens zo’n kijkochtend of –middag brengt de gemeente de regentonnen naar uw buurt en haalt deze daarna weer op. Wilt u ook een regentonochtend of -middag organiseren voor uw buurt? Mail dan naar gemeente@gouda.nl.