We hebben weer een fantastisch buurtfeest achter de rug! Het weer was prachtig en de coronamaatregelen werden precies op tijd versoepeld. Alle buurtbewoners hadden na de lockdowns en coronabeperkingen van de afgelopen twee jaar weer de behoefte om elkaar te zien en te bij te kletsen, en daar was ons buurtfeest een prima gelegenheid voor. Daarom was het thema dit jaar “van Bubbel naar Buurtfeest”.

Vergroening van de wijk
De buurtactiviteit stond dit keer in het kader van het vergroenen van de wijk. We hebben vanaf nu een plantenbieb naast het speeltuintje. Dit is een kastje waarin buurtbewoners stekjes kunnen aanbieden en andere stekjes kunnen meenemen. Verder hebben we op een drietal plaatsen in het groen van de wijk bijen- of insectenhotels geplaatst waarin zij eitjes kunnen leggen, zodat de insectenpopulatie daarvan profiteert.

Allemaal bubbels
Binnen de thema’s bubbel en vergroening hadden we voor de kinderen diverse activiteiten, zoals de ballonnenman (wegens succes herhaald), megabellenblaas, of het knutselen met plantjes. Het springkussen en de schmink ontbraken niet. We hadden twee foodtrucks met heerlijk eten en we hadden ruim voldoende tafels en stoelen om met z’n allen te eten en te kletsen.

Taarten en muziek
Wegens enorm succes in voorgaande buurtfeesten hadden we weer een Heel De Buurt Bakt taartenwedstrijd. De winnares heeft een speciale stoeptegel gekregen zodat de buurt weet waar de beste bakker woont. Qua muziek hadden we een open podium voor onze muzikale jeugd. ’s Middags trad Stedelijke Harmonie Caecilia op samen met ons buurtkoor.

Quizen en dansen
’s Avonds was er een gezellige buurtpubquiz waarin de kennis van de wijk werd getoetst en hier deden meer dan 60 teams van buurtbewoners fanatiek aan mee. Dankzij alle sponsors hadden we een goed gevulde prijzentafel. Tenslotte heeft iedereen bijgekletst met een drankje, en gedanst op de muziek tot het einde van het feest.

Foto’s
Verspreid over de dag zijn er allerlei foto’s gemaakt door diverse buren. Al deze foto’s kan je bekijken via de volgende link: http://www.goudanoord.nl/wp/fotos-buurtfeest/. Vanwege de privacy zijn de foto’s afgeschermd met een wachtwoord. Het wachtwoord zal voor de buurtbewoners worden gedeeld in de buurt-app. (Mocht je op een foto staan waar je niet happy mee bent, neem dan even contact op via buurtfeest@goudanoord.nl.)

Bedankt!!
De buurtfeestorganisatie wil alle buurtbewoners bedanken voor hun hulp, enthousiasme, gezelligheid en aanwezigheid! Ook willen we nogmaals alle sponsors bedanken die ons feest mogelijk hebben gemaakt met hun geld, diensten, spullen, eten en drinken!
Tot het volgende buurtfeest 😉