Woningsdag

Maandag 27 april a.s. is onze traditionele feestdag: Koningsdag. Jaarlijks vieren we de verjaardag van Koning Willem-Alexander in de binnenstad met muziek, spelletjes en een gezellige vrijmarkt op het Raam. Dit jaar moeten we wegens het Coronavirus thuis blijven. Laten we van de nood een deugd maken en met de buurtWoningsdagvieren: Sfeer in de straat brengen, muziek maken, spelletjes doen en de vrijmarkt van het Raam verplaatsen naar je eigen raam!

Voor wie mee wil doen: 

Ø Wie een vlag en wimpelheeft:hang het uit!

Ø  Trek jeoranje feestklerenaan en schmink je gezicht zoals elk jaar J

Ø Vergeet niet in alle vroegte de oranje tompoucenvan Van Dijk te kopen (tussen 8-12u).

Ø Van 9.45-10u luiden alle klokkenin Nederland en op de Antillen (als teken van verbinding tussen vreugde en verdriet).

Ø  Om 10u is de Nationale Aubade: vanuit je deuropening of tuin zingen of spelen we het Wilhelmus, samen met het Koninklijk Concertgebouworkest (dit is op TV te zien).

Ø  Om 10.05u feliciteert onze burgemeester Pieter Verhoeve (voorzitter Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen)de Koningmet zijn verjaardag.

Ø  Daarna start Woningsdagin onze straten(zie hieronder)

Ø Om 16u wordt in heel Nederland tegelijkertijd de dag afgesloten met een Nationale Toost (lekker met een fles Oranjebitter om te delen). Hef het glasop de gezondheid van iedereen!

Iedereen is vrij om zelf invulling te geven aan Woningsdag 2020, hier een paar ideeën om te doen:

–      Vrijmarkt: verkoop je spulletjes voor je raam (bv op de vensterbank of in de voortuin) (denk aan kleine prijsjes en vergeet niet BEZET voor je raam te krijten, dat is immers ook traditie J)

–      Maak muziek in je voortuin of geef een mini concert voor je buren. Speel je viool, fluit, saxofoon, luchtgitaar, ukelele of trom? Ben je DJ of kan je grunten? Laat het horen, dan wordt het echt een feest!

–      Doe mee aan de Kroontjes speurtocht!Vraag per mail om de Kroontjes kleurplaat (kleuren, uitknippen en verstoppen in je tuin) EN/OF de Kroontjes-speurtocht-afstreeplijst via anouk_22@yahoo.com.

–      Verder kan je nog denken aan: verkleed als koning of koningin op de foto, plantenstekjes verkopen, stoepkrijtberichten maken, verjaardagskaart schrijven aan de koning, spijkerpoepen, sportles geven, etc etc.

Voor iedereen geldt de gehele dag: houdt rekening met elkaar, ga verstandig om met de (zelfbedachte) activiteiten en respecteer de maatregelen.

Reacties gesloten.