We gaan bijna beginnen met sparen voor de BuurtAED

In juli hebben we aangekondigd dat we het buurtfeest willen aangrijpen om met onze hele buurt een BuurtAED bij elkaar te sparen. Gelukkig hebben we al veel enthousiaste reacties gezien via Facebook, we zijn blij dat dit idee al omarmd wordt door vele buurtbewoners. Hier volgt wat meer informatie over wat we gaan doen.

We starten 1 september
Op 1 september starten we met de crowdfunding-actie via de website van BuurtAED.nl. Voor de AED die we willen aanschaffen moeten we met de gehele buurt in totaal € 1.660 bij elkaar sparen. Dan hebben we het over de Burgvlietkade, Sophiastraat, Bodegraafsestraatweg en Jan van Renesseplein. In deze buurt staan bijna 200 huizen, dus in theorie kunnen we met nog geen € 10 per huishouden al een AED bij elkaar sparen. Nu kan het zijn dat niet iedereen mee kan of wil betalen, of zelfs alle berichtgeving hierover mist. Daarom hopen we dat sommige huishoudens ook iets meer dan € 10 willen doneren zodat we aan het eind van de inzamelingsperiode niet tekortkomen.
We krijgen 30 dagen de tijd om te sparen, dus vanaf 1 september tot en met 30 september. En natuurlijk gaan we tijdens het buurtfeest op 28 september hier ook nog veel aandacht aan besteden. Het zou gaaf zijn als we het laatste bedrag tijdens het buurtfeest ingezameld krijgen.

Samen brengen we geld bij elkaar
Houd de berichtgeving op website, Facebook en nieuwsbrief in de gaten, zodra de actie start op 1 september kan iedereen een bijdrage doneren. Dit kan gewoon via iDEAL op de website. Elk bedrag is prima, maar zoals gezegd hopen we op een minimum van 10 euro per huishouden, dus als je er 20 of 50 euro voor over hebt, dan vergroot dat de kansen dat we het totaalbedrag op tijd gaan halen.
Het geld inzamelen doen we via het crowdfunding platform BuurtAED.nl. Dit is een initiatief van de Hartstichting en Philips, om Nederland (hart)veiliger te maken. Met een speciale bijdrage van Philips krijgen we € 1.075 korting op het originele aankoopbedrag van € 2.735. Wij zamelen zelf nog € 1.660 in. Met zijn allen moet dat lukken! Elke bijdrage – groot of klein – is waardevol. Help je mee? Ja toch?

Hier sparen we voor
Met deze actie zamelen we geld in voor een totaalpakket met:

  • Philips HeartStart FRx AED
  • Stevige buitenkast met pincodeslot
  • 5 jaar onderhoud en service

Onze BuurtAED komt te hangen aan een buitenmuur op een centraal punt in de wijk. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. Zodra iemand in onze buurt 112 belt bij een hartstilstand worden dan burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. Daarom is een AED in de buurt zo belangrijk. Het zou zomaar jouw of mijn leven kunnen redden!

Meer weten over deze actie? Mail je vraag naar buurtfeest@goudanoord.nl. We horen het graag!

Lees ook ...

Reacties gesloten.