SamenLoop voor Hoop

In ongeveer honderd steden in Nederland wordt de SamenLoop voor Hoop georganiseerd. Op 21 en 22 juni 2019 vindt in Gouda de eerste SamenLoop voor Hoop Groene Hart plaats.

Locatie is het Sluiseiland in Gouda. Hier is een parcours van 500 meter. Tijdens de loop is er een programma met optredens van allerlei artiesten, orkesten, koren, zangers, enzovoort.

Ceremonies

De SamenLoop bestaat uit de volgende ceremonies:

De openingsronde op 21 juni om 14.30 uur: de Goudse burgemeester Mirjam Salet opent met alle survivors (mensen die kanker hebben of hebben gehad) de wandelestafette onder aanmoediging van familie, vrienden en belangstellenden.

De KinderLoop op 21 juni om 17.00 uur: kinderen van basisscholen lopen 24 minuten en halen met allerlei acties geld op.

De kaarsenceremonie op 21 juni om 22.30 uur: bij zonsondergang lopen alle wandelteams een ronde in stilte om alle dierbaren te herdenken, elkaar te steunen en te vieren dat er hoop is: dat er mensen genezen van kanker. Het parcours is dan helemaal verlicht met kaarsenzakken, die zijn versierd met een persoonlijke boodschap of wens.

 De slotceremonie op 22 juni om 15.00 uur: de cheque met de opbrengst wordt overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Opbrengst

De opbrengst van de SamenLoop voor Hoop Groene Hart is bestemd voor onderzoek naar kanker. Dankzij onderzoek zijn de overlevingskansen voor mensen met kanker de laatste 40 jaar gestegen van 25% naar 65%.

Lees ook ...

Reacties gesloten.