SamenLoop voor Hoop Groene Hart

Het leven vieren, (ex-)kankerpatiënten een hart onder de riem steken en geld inzamelen voor kankeronderzoek. Daar gaat het om bij de SamenLoop voor Hoop Groene Hart die in 2019 plaatsvindt. Op 22 januari is er een informatiebijeenkomst over dit evenement dat mensen met elkaar verbindt. 

Wat
In ongeveer honderd steden in Nederland wordt de SamenLoop voor Hoop georganiseerd, zo ook in Gouda. Van 21 juni 15.00 uur tot 22 juni 15.00 uur wandelen teams van tien tot vijftien mensen over het Sluiseiland. Deze 24 uur durende wandelestafette staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Tijdens de loop is er een programma met optredens van allerlei artiesten, orkesten, koren en zangers uit de regio. De SamenLoop bestaat uit de volgende ceremonies: 

  • De openingsronde: de burgemeester opent met alle survivors (mensen die kanker hebben of hebben gehad) de wandelestafette onder aanmoediging van familie, vrienden en belangstellenden.
  • De KinderLoop: kinderen van onder andere basisscholen lopen 24 minuten. 
  • De kaarsenceremonie: bij zonsondergang lopen alle wandelteams een ronde in stilte om alle dierbaren te herdenken, elkaar te steunen en te vieren dat er hoop is: dat er mensen genezen van kanker. Het parcours is dan helemaal verlicht met kaarsenzakken, die zijn versierd met een persoonlijke boodschap of wens. 
  • De slotceremonie: overhandiging van de cheque met de opbrengst aan KWF Kankerbestrijding.


Waarom
Eén op de drie mensen heeft te maken met kanker in zijn of haar directe omgeving. De SamenLoop is een feest om het leven te vieren én een moment voor dierbare herinneringen aan alle geliefden die gemist worden. Daarnaast wil de organisatie van de SamenLoop voor Hoop Groene Hart een groot bedrag ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar genezing van kanker. Dankzij dit onderzoek zijn de overlevingskansen voor mensen met kanker de laatste 65 jaar verdubbeld. 


Wie
Iedereen die kan is welkom om mee te lopen. Je kunt zelf een team vormen als familie, buurt, bedrijf, sportclub, kerk, moskee, vriendengroep, serviceclub, enzovoort. Ook individuele lopers kunnen zich aanmelden en worden dan door de organisatie bijeengebracht in een te vormen team.


Meer informatie
Op 22 januari 2019 is er een informatiebijeenkomst over de SamenLoop voor Hoop Groene Hart. Locatie is het nieuwe gebouw van de Rabobank aan de Burgemeester Jamessingel 41 in Gouda. Je kunt parkeren op het terrein naast de bank. Tijdens de avond hoor je over wat de SamenLoop inhoudt en wat de waarde is van het meedoen met een team. Ook vertelt iemand die eerder heeft meegedaan over haar ervaringen. Verder kun je je vragen stellen aan de organisatie. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
Meer informatie staat op www.samenloopvoorhoop.nl/groenehart. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst bij voorkeur via samenloopgroenehart.teamwerving@gmail.com.  

Lees ook ...

Reacties gesloten.