Leren reanimeren met een AED

Reanimeren

De inzameling voor de BuurtAED gaat geweldig! We hebben goede hoop dat het totale bedrag al voor het buurtfeest zal zijn opgehaald! Tijdens het buurtfeest zal er ook nog een collectepot staan, want we willen nog een beetje doorsparen. De AED zal nog op stroom aangesloten moeten worden, wellicht extra verzekerd en verlicht. Daarvoor willen we een spaarpotje aanleggen. Kijk hier voor de meest actuele stand: BuurtAED voor Sophiastraat, 2805 Gouda.

Hoe werkt een AED?

Kom tijdens het buurtfeest tussen 15:00 en 16:00 uur naar de tent voor de demonstraties met een AED. We gaan laten zien hoe je iemand kunt reanimeren, met en zonder AED. En je kunt dit ook zelf komen proberen op de professionele reanimatiepoppen. Tevens kan je je hier inschrijven voor een reanimatiecursus. Wanneer je die cursus succesvol hebt gedaan, kan je je buren al helpen bij een hartstilstand. Daarnaast kan je jezelf aanmelden als burgerhulpverlener.

Word je ook burgerhulpverlener?

Als burgerhulpverlener sta je aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. Bij een hartstilstand in je buurt krijgt je via je mobiel een oproep om naar het slachtoffer te gaan. Het oproepsysteem HartslagNu werkt via de meldkamer van 112. Zodra er een melding van een hartstilstand binnenkomt, krijgen buurtbewoners een oproep op hun telefoon. In het bericht staat het adres van het slachtoffer en de locatie van een AED die zij onderweg kunnen ophalen, met de pincode om de kast van de AED te openen.
Lees hier verder hoe dit werkt: Wat doet een burgerhulpverlener?

Ben jij er ook bij?

Lees ook ...

Reacties gesloten.