Geen krant

Al weken ontvangen bewoners in Gouda Noord geen Goudse Post, de lokale gratis krant. Ook vorige jaar werd de krant vele weken niet ontvangen. Diverse bezorgklachten werden door mij ingediend. maar op een enkele keer na was er geen verbetering.

Wat is nu eigenlijk de oorzaak? Geen bezorgers misschien? Lijkt mij ook niet zo gek, de jongens en meiden die wekelijks een krant door weer en wind rondbrengen krijgen vaak slecht betaald. Overigens kwam de (of moet ik zeggen een) bezorger aan de deur met de jaarlijkse nieuwjaarswens en ik kan het dan niet over m’n hart krijgen om zo iemand dan met niets af te schepen.
Nee, als je de Goudse Post wekelijks wil lezen, zal je een bezoek aan de website moeten brengen.De digitale uitgave altijd wel beschikbaar.

Wat ik mij wel afvraag is waarom de gemeente de gemeenteberichten nog steeds in deze krant laat plaatsen. Minimaal een hele pagina en dat zal toch wekelijks een leuk bedrag kosten. Waarom kiest de gemeente niet voor die andere lokale krant ?

In hoeverre is de gemeente eigenlijk verplicht om gemeenteberichten te publiceren ? En moet dat dan in een lokale krant? Als beide vragen met ja worden beantwoord zou ik de gemeente willen adviseren om de Goudse Post op hun verplichtingen te wijzen of anders voor die andere krant te kiezen.
Vreemd ook dat de gemeente niet reageert op berichtjes via social media inzake de slechte bezorging .

Gemeente, stop met het verspillen van (belasting-)geld, stop met publiceren van de gemeenteberichten of zoek een andere manier (krant).

Peter Keijser

Lees ook ...

Reacties gesloten.