Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Avondvierdaagse Gouda 750

17 mei @ 18:00 - 20 mei @ 21:00

De Goudse Avondvierdaagse is een begrip. De Jeugdavondvierdaagse vindt bij deze speciale editie voor de 6e keer plaats. En voor deze speciale gelegenheid, de viering van 750 jaar stadsrechten, komt van de volwassen Avondvierdaagse de 10 kilometer terug.

De volwassenen beginnen eerst, zij lopen de 10km in een nieuwe route waarbij op enige afstand gezwaaid kan worden naar onze buurgemeenten als Haastrecht, Reeuwijk en Moordrecht. De route voor volwassenen zal ook de wijk Westergouwe aandoen. De kinderen starten daarna en komen als eersten de stad weer binnen, waarna de volwassenen aansluiten.

Tijdens de feestelijke intocht op vrijdagavond zijn er allerlei bijzondere verrassingen in petto. Zoveel mogelijk deelnemers zullen in historische kleding de historische optocht/ intocht lopen. Hiervoor hebben the Melting Shop en de buurthuizen workshops georganiseerd om kleding te maken en, voor wie dat niet wil of kan, zijn bij diezelfde Melting shop ook patronen of complete kostuums te koop.

Natuurlijk mag iedere Gouwenaar die dat wil in historische kleding bij de intocht aansluiten. Voor de duidelijkheid, meelopen in de historische intocht levert natuurlijk niet de Gouda750 editie Medaille op, daarvoor moet je alle 4 de avonden meedoen.

 

Gegevens

Begin:
17 mei @ 18:00
Einde:
20 mei @ 21:00
Evenement Categorie: