Een AED in onze buurt

Bij een hartstilstand is een AED van levensbelang. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar toestel waarmee een persoon met een hartstilstand gereanimeerd kan worden. Weet jij waar bij ons in de buurt de dichtstbijzijnde AED hangt? Op de scholen en in enkele winkels bij ons in de wijk hangen AED’s, maar daar kan je niet meer bij als hun gebouwen dicht zijn. Bij wie moet je dan ’s avonds en ’s nachts zijn om een AED op te halen om iemand in nood te helpen?

In september, de maand van ons buurtfeest, willen we met de gehele buurt een inzamelingsactie houden om een buurt-AED bij elkaar te gaan sparen. Deze buurt-AED komt dan op een centrale plek in onze wijk te hangen, op een plek waar iedereen bij kan. De buurt-AED zit in een kast met een cijferslot en hulpverleners krijgen de code waarmee ze die kast kunnen openen. Zo is er 24 uur per dag een AED beschikbaar op slechts minimale afstand van iedereen in onze buurt. Dit verhoogt de overlevingskansen van mensen met een hartstilstand enorm.

Een buurt-AED kost ongeveer € 1.660, dat bedrag kan nog iets variëren afhankelijk van aanvullende opties en leverancier. We hebben bijna 200 huishoudens in onze buurt (Burgvlietkade, Sophiastraat, Bodegraafsestraatweg, Jan van Renesseplein). Dus met een donatie van nog geen € 10 per huishouden hebben we de AED zo bij elkaar gespaard!

Medio augustus gaan we bekendmaken hoe we in september de inzameling gaan doen. Tijdens het buurtfeest willen we de tussenstand met jullie delen en het zou mooi zijn als we dan ook op die dag kunnen vieren dat we het totaalbedrag opgehaald hebben. Tijdens het buurtfeest zorgen we ook voor reanimatiedemonstraties met een AED, want het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen gaan leren hoe ze hem kunnen gebruiken als de nood aan de man is.

Blijf het nieuws rondom het buurtfeest en de buurt-AED volgen via GoudaNoord en social media. Hier gaan we met z’n allen onze schouders onder zetten, toch?!

Lees ook ...

Reacties gesloten.