Aanpak overlast fietsparkeren bij station Gouda en kop van de Kleiweg

Vanaf januari gaat de gemeente fietswrakken en weesfietsen (langdurige gestalde fietsen) rondom het NS-station en de kop van de Kleiweg aanpakken. Door langdurig geparkeerde fietsen weg te halen uit de fietsenstallingen, komt er weer ruimte beschikbaar voor fietsen die momenteel nog overal op straat staan. Daarna start het weghalen van geparkeerde fietsen op straat.

Als er weer ruimte in de stallingen is start de handhaving van het fietsparkeerverbod. Geparkeerde fietsen die er staan worden afgevoerd naar het fietsdepot dat aan de Goejanverwelledijk 10 komt. Daar kan de fiets gedurende één maand worden opgehaald tegen betaling van € 30. Wordt de fiets binnen deze termijn niet opgehaald, dan wordt de gemeente eigenaar van de fiets.

De nieuwe spelregels voor fietsparkeren

  • Fietsparkeren bij het station en de kop van de Kleiweg mag alleen nog in de fietsenstallingen en niet meer op straat.
  • Geparkeerde fietsen op straat worden afgevoerd naar het fietsdepot.
  • Fietsen mogen maximaal 2 weken in de fietsenstallingen staan bij het station en het Regentesseplantsoen (kop van de Kleiweg).
    Daarna heeft de eigenaar dan nog 2 dagen om zijn fiets weg te halen. Anders voert de gemeente deze af naar het fietsdepot.

Rond het station en de kop van de Kleiweg komt duidelijke bebording met de nieuwe spelregels en bij de start worden fietsers geïnformeerd.

Lees ook ...

Reacties gesloten.